Jak na Vánoce podle severského Hygge

Dánské vnímání života je nejlépe popsáno jako pohodový přístup k životu a ke všemu i zdánlivě všednímu a obyčejnému. Je to spojeno i s pohodlným bydlením a trávením času s blízkými osobami a rodinou. Je to snaha o klidný život, plný štěstí a pohody. 

Tlumené světlo, dobrá společnost a pohodlné ponožky. I tak se dá popsat Hygge.   

hygge atmosféra

Zdroj: www.designmag.it

 

Začněte hned s Hygge a Vánocemi

Pokud chcete přivést Hygge do vašeho života, Vánoce jsou ideálním časem, kdy začít. Nejen, že můžete využít vše, co je pro tento koncept tolik typické, ale navíc se zbavíte stresu a nepohody, které tento čas obvykle doprovází. Zde jsou tipy, jak na Hygge Vánoce v dánském stylu.

 

Vyrobte vlastní dárky

Hygge je o nápadu, citu a času, který se do něčeho vloží. Tvorbou vlastních dárků na Vánoce darujete něco osobního, ale především tím posílíte vlastní tvořivost a odbouráte stres. Existuje nespočet možností, co vyrobit, ať už to bude fotodárek, pěna do koupele, nebo jen záložka.

 

Společný čas, třeba u krbu

Příjemné světlo vytváří příjemnou atmosféru a zároveň je jedním z hlavních prvků Hygge. Vůně, teplo, ale i hudba utváří ten efekt, který je tolik potřebný pro naše smysly a příjemný pocit. Nemluvě o tom, že sezení u krbu je opravdu chvíle, kdy odpočíváte a užíváte si daný okamžik.

Skandinávské hygge

Zdroj: www.designmag.it

 

Zdobení stromku s rodinou

Osvětlení. Příroda. Rodinný čas. Nostalgie. Duch Vánoc.

Zdobení Vánočního stromku s celou rodinou, to je opravdové Hygge a zároveň skvělý způsob, jak se dostat do vánoční nálady. Máte-li děti, předáváte jim tím i krásnou tradici do budoucna.

 

Pečení vánočního cukroví

Hygge je také výrazem pro speciální příležitosti. Navíc vše, co souvisí s vlastní výrobou a pečením, je mnohem více spojené s dánským štěstím a kulturou. Pokud se u toho sejdete s rodinnou a přáteli, tím lépe. Existuje nekonečné množství receptů vánočních sušenek a cukroví. Stačí vybrat to vaše nejoblíbenější a dát se do toho společně.

 Pečení cukroví

Zdroj: www.designmag.it

 

Pro pohodové Vánoce, ať už v českém nebo dánském stylu, je důležité být spolu, užívat si daný okamžik, odpočívat a naladit se na tu správnou vánoční atmosféru.

Jak se dělají pohodové Vánoce u vás?